När öppnar omröstningen?
Omröstningen är öppen 2-26 september och du är välkommen att rösta en gång per dag på ditt favoritprojekt. Eller på alla projekt, om du har svårt att välja.  

Hur räknas rösterna?
Du kan rösta en gång per dag och projekt och du kan rösta fram till 26 september. Efter det summerar vi era röster och adderar juryns röster. Era och juryns röster är lika mycket värda. Det projekt med procentuellt högst totalpoäng från er och juryn står som slutgiltig vinnare. Vilka det blir, presenteras på Solvalla i samband med finalen av Drömtravet den 30 september 2017.

Stjärnan är ifylld, jag kan inte klicka på den?
Det är endast möjligt att rösta en gång per dag. När stjärnan är ifylld, har du redan röstat på det projektet tidigare idag. Du är välkommen att rösta nästa dag igen.

Hur har dessa fyra finalister valts ut?
Alla föreningar och organisationer som driver verksamhet/projekt i Sverige och som genom sin verksamhet bidrar till att främja psykisk och fysisk hälsa och motverka utanförskap fick under sommaren 2017 ansöka till Drömfonden. För att få medel från Drömfonden skulle projektet vara uppstartat, ha idrott som grund och ha kommit en bit på vägen. Utifrån alla inkomna projekt valdes fyra finalister ut som nu går vidare till publik omröstning. Dessa fyra projekt får 50 000 kr vardera. Den 30 september utses slutgiltig vinnare och det projektet får ytterligare 100 000 kr till att uppfylla sin dröm. Pengarna kan exempelvis användas till aktiviteter för nyanlända, insamling av sportutrustning eller aktiviteter för personer med funktionsnedsättning.

Varför har ATGs Drömfond en ambassadör?
Vi är stolta att ATGs Drömfond har Peter ”Foppa” Forsberg som ambassadör. Efter att ha uppfyllt sina egna drömmar, får han nu möjlighet att, tillsammans med ATG, förverkliga andras drömmar. Peter ingår även i juryn som utser vilka drömprojekt som premieras samt är med vid utdelningsceremonin på Solvalla i Stockholm den 30 september.

Hur finansieras Drömfonden Drömmar?
Alla kan bidra till Drömfonden. Under temaperioden Drömtravet, som innefattar sju V75-tävlingar under september månad 2017, kommer en krona för varje såld V75 Harry Boy att gå till Drömfonden.

Drömtravets V75-omgångar:

  • 2 och 3/9 Jägersro
  • 9/9 Solänget
  • 10/9 Bjerke, Norge
  • 16/9 Bollnäs
  • 23/9 Färjestad
  • 30/9 Solvalla – Final!