Vad innebär samarbetet mellan ATGs Drömfond och Travronden? 
I perioden 19 februari till 4 mars 2018 är föreningar och organisationer, som driver verksamhet/projekt i Sverige och som genom trav eller galopp bidrar till att främja psykisk och fysisk hälsa och motverka utanförskap, söka med sitt projekt. Under sommaren 2017 fick vi in många fina projekt från andra idrotter, nu ser vi fram emot att få ta del av alla härliga projekt som pågår inom trav och galopp! 

Vad hände år 2017?
I perioden 10 juni till 30 juli 2017 kunde föreningar och organisationer, som driver verksamhet/projekt i Sverige och som genom sin verksamhet bidrar till att främja psykisk och fysisk hälsa och motverka utanförskap, ansöka till Drömfonden. Bland 120 inkommande bidrag gick fyra projekt till final. Omröstningen var öppen i september månad där vår jury tillsammans med den publika omröstningen utsåg en slutgiltig vinnare.

Hur har dessa fyra finalister valts ut?
För att få medel från ATGs Drömfond skulle projektet vara uppstartat, ha idrott som grund och ha kommit en bit på vägen. Utifrån alla inkomna projekt valdes fyra finalister ut som nu går vidare till publik omröstning. Dessa fyra projekt fick 50 000 kr vardera. Den 30 september utsågs slutgiltig vinnare och det projektet fick ytterligare 100 000 kr till att uppfylla sin dröm. Pengarna kan exempelvis användas till aktiviteter för nyanlända, insamling av sportutrustning eller aktiviteter för personer med funktionsnedsättning.

Varför har ATGs Drömfond en ambassadör?
Vi är stolta att ATGs Drömfond har Peter ”Foppa” Forsberg som ambassadör. Efter att ha uppfyllt sina egna drömmar, får han nu möjlighet att, tillsammans med ATG, förverkliga andras drömmar. Peter ingår även i juryn som utser vilka drömprojekt som premieras.

Vad händer nu?
ATGs Drömfond har fler spännande projekt på gång! Följ oss gärna på Facebook så är du först med att få reda på det senaste som sker.