Vem kan ansöka till Drömfonden?
Alla föreningar och organisationer som driver verksamhet/projekt i Sverige och som genom sin verksamhet bidrar till att främja psykisk och fysisk hälsa och motverka utanförskap
är välkomna att ansöka. För att få medel från Drömfonden vill vi att projektet är uppstartat, har idrott som grund och har kommit en bit på vägen.

Hur mycket pengar kan jag få och vad kan jag använda pengarna till?
Utifrån alla inkomna projekt väljs fyra finalister ut som går vidare till publik omröstning. Dessa fyra projekt vinner 50 000 kr vardera. Den 30 september utses slutgiltig vinnare och det projektet får ytterligare 100 000 kr till att uppfylla sin dröm. Pengarna kan exempelvis användas till aktiviteter för nyanlända, insamling av sportutrustning eller aktiviteter för personer med funktionsnedsättning.

Hur ansöker jag till Drömfonden?
På dromfond.se finns ett ansökningsformulär. Där beskriver du ditt projekt och redovisar vad du avser använda pengarna till. Ange så specifikt som möjligt vad du behöver hjälp med. Ditt projekt behöver omfatta flera personer och ha idrott som grund.

Vad händer efter att jag skickat min ansökan?
Du får en bekräftelse på att ansökan har kommit fram. Ansökan registreras och läses för att säkerställa att den innehåller angivna kriterier. Du kan eventuellt kontaktas för kompletterande uppgifter.

Vem beviljar min ansökan?
ATG väljer ut 10 projekt som går till final. I början av augusti bedöms finalisterna av Drömfondens jury som består av Peter Forsberg, ambassadör Drömfonden; Anja Frey, chef Fryshuset Stockholm; Leif Magnusson, verksamhetschef Mångkulturellt centrum och Maria Guggenberger, Hållbarhetschef ATG. Bland dessa 10 projekt väljs fyra finalister ut som går till publik omröstning på dromfond.se.  

När får jag besked om min ansökan har beviljats?
De fyra projekt som ska motta 50 000 kr vardera får besked under vecka 31, samtidigt som finalisterna publiceras på hemsidan.

Får jag veta varför min ansökan beviljats eller avslagits?
Juryn lämnar ingen motivering om varför ansökan beviljats eller avslagits och beslut kan inte överklagas.

Vad innebär det att vara finalist?
Om ditt bidrag är ett av fyra projekt som gått till final, får ni besök av oss. Samtliga finalister filmas och publiceras på dromfond.se och vår Facebook-sida. Då har ni en chans att berätta om ert projekt och visa ert engagemang.

Varför har ATGs Drömfond en ambassadör?
Vi är stolta att ATGs Drömfond har Peter ”Foppa” Forsberg som ambassadör. Efter att ha uppfyllt sina egna drömmar, får han nu möjlighet att, tillsammans med ATG, förverkliga andras drömmar. Peter ingår även i juryn som utser vilka drömprojekt som premieras samt är med vid utdelningsceremonin på Solvalla i Stockholm den 30 september.

Hur finansieras Drömfonden Drömmar?
Alla kan bidra till Drömfonden. Under temaperioden Drömtravet, som innefattar alla V75-tävlingar under september månad 2017, kommer en krona för varje såld V75 Harry Boy att gå till Drömfonden.

Drömtravets V75-omgångar:

  • 2 och 3/9 Jägersro
  • 9/9 Solänget
  • 16/9 Bollnäs
  • 23/9 Färjestad
  • 30/9 Solvalla – Final!